Sportski dan OŠ Ivana Viteza Trnskog Nova Rača obilježen orijentacijskom utrkom

Na inicijativu ravnatelja osnovne škole Ivana viteza Trnskog Nova Rača Darija Jaušića, Orijentacijski klub Bjelovar pripremio je orijentacijsku utrku za učenike 7. i 8. razreda. Utrka je održana 17. lipnja 2024. u sklopu Sportskog dana ove škole.

Za tu prigodu pripremljena je orijentacijska karta „Aerodrom Nova Rača“ u mjerilu 1:5.000 i staza duljine 2570 metara s 11 kontrolnih točaka, od kojih je čak 7 bilo u šumi Jasenova.

U natjecanju je sudjelovalo 55-toro učenika i učenica, a njih 49 uspješno je završilo utrku. Pobjednici u 4 kategorije nagrađeni su medaljama.

U kategoriji 7. razred dječaci najbolji su bili Luka Starčević (25:02), Borna Modrić (32:24) i Arijan Srbić (44:07) svi iz 7.a, dok su u kategoriji 7. razred djevojčice najbolje rezultate postigle Eva Pogledić (46:49), Nika Tomašinec (49:34) i Iva Crnojević (49:50), sve iz 7.b.

U kategoriji 8. razred dječaci najbolji su bili Valentino Matković (25:51), Mario Međimorec (26:48) i Josip Marinčić (27:04), svi iz 8.a, dok su u kategoriji 8. razred djevojčice najbolje rezultate postigle Anamarija Plečić (32:49), Dorotea Bažulić (33:56) i Lana Gegač (35:20), sve iz 8.b.

U pripremi i provedbi natjecanja sudjelovali su članovi OK Bjelovar Milan Radočaj (prijevoz opreme i poslovi na startu) i Željko Belaj (priprema karte i poslovi na cilju) te nastavnici o.š. Ivana viteza Trnskog Nova Rača Monika Iwona Vargić, prof. TZK, Ines Vidović, knjižničarka i Mladen Žunac, prof. pedagogije i povijesti.

Galerija | Karta

OK Bjelovar na Memorijalu 7. GBR

Na 19. memorijalu 7. gardijske brigade „Puma“ održanom 15. i 16. lipnja 2024. godine na Varaždin Bregu, općina Varaždinske Toplice, uspješno je nastupilo 11 članova Orijentacijskog kluba Bjelovar.

Prvog dana održana je utrka na srednjim stazama koja je bodovana za Kup Hrvatske. Zlatnu medalju osvojili su Viktoria Šantić (Ž12), Gloria Šantić (Ž14) i Željko Belaj (M70), a srebrnu Veronika Šantić (Ž12). Sudjelovali su još Domagoj Šantić, Tomislav Filipčić i Miodrag Truhlaž (M45), Robert Orehoci i Milan Radočaj (M55), Nikolina Šantić (Ž35) i Antonija Orlić (Ž45).

Drugog dana održano je Štafetno prvenstvo Hrvatske u kojem je OK Bjelovar nastupio s 4 štafete. Najbolji rezultat postigle su Veronika i Viktoria Šantić u kategoriji Ž14, dok su Milan Radočaj i Željko Belaj osvojili 3. mjesto u kategoriji M55. Ženska seniorska štafeta u sastavu Gloria Šantić, Antonija Orlić i Nikolina Šantić osvojila je 5. mjesto, dok je seniorska muška štafeta u sastavu Tomislav Filipčić, Robert Orehoci i Domagoj Šantić na žalost ostala bez plasmana.

Galerija

Održan 3. sportski dan osnovnih škola

U organizaciji Školskog sportskog saveza grada Bjelovara održan je dana 14. lipnja 2024. godine 3. sportski dan osnovnih škola na kojem su sportske udruge predstavile učenicima svoje aktivnosti.

Orijentacijski klub Bjelovar za tu je priliku pripremio jednostavnu orijentacijsku stazu u parku oko Paviljona duljine 300 metara s 5 kontrolnih točaka na kojoj su svi zainteresirani mogli isprobati svoje vještine orijentacije. Nakon kraćih uputa koje su dobili prije starta, na utrci je sudjelovalo 52-je učenika iz 1., 2. i 4. osnovne škole Bjelovar, od kojih su mnogi ponovili utrku više puta.

Kod dječaka najbolji rezultat postigao je Luka Grdinić (1 minuta i 25 sekundi), a kod djevojčica Dea Maričić (1:36), oboje učenici 6.c razreda 2. osnovne škole Bjelovar.

U pripremi i provedbi prezentacije sudjelovali su predsjednik OK Bjelovar Milan Radočaj (predstavljanje Kluba u uvodnom dijelu programa i poslovi na startu), dopredsjednik Slobodan Sokolović (tisak karata) i tajnik Željko Belaj (priprema karte i obrada rezultata).

Galerija

OKB na Zagreb Openu

Križevci i Kalnik bili su od 30.5.-2.6.2024. domaćini 4-dnevnog orijentacijskog natjecanja koje je pod nazivom „Zagreb open“ po 24. put organizirao Orijentacijski klub Vihor iz Zagreba. Na ovom jakom međunarodnom natjecanju sudjelovalo je i 10 članova OK Bjelovar.

Prvog dana održano je u Križevcima sprint natjecanje koje je istovremeno bilo Prvenstvo Hrvatske u sprintu. U kategoriji Ž12 titulu prvakinje Hrvatske osvojila je Viktoria Šantić, a u kategoriji M55 prvak Hrvatske je Robert Orehoci.

Sljedećih dana održane su utrke na Kalniku: šumski sprint, duge staze (bodovano za svjetsku rang listu – WRE i Kup Hrvatske) i srednje staze.

Zbrajanjem svih rezultata određen je generalni plasman u kojem su od članova OK Bjelovar medalje osvojili Viktoria Šantić (Ž12 – 1. mjesto), Veronika Šantić (Ž12 – 2. mjesto), Gloria Šantić (Ž14 – 1. mjesto), Nikolina Šantić (Ž35 – 3. mjesto) i Željko Belaj (M70 – 2. mjesto). Sudjelovali su još Domagoj Šantić, Miodrag Truhlaž, Robert Orehoci, Slobodan Sokolović i Alida Sokolović.

Rezultati | Galerija