Garešnica – orijentacija u školama

Suradnja Orijentacijskog kluba Bjelovar sa školama iz Garešnice nastavljena je novim trening natjecanjima na kojima su sudjelovali učenici Srednje škole “August Šenoa” u sklopu Projektnog dana, te učenici Osnovne škole Garešnica koji su dobili priliku praktično isprobati teoretska saznanja s uvodnog predavanja iz studenog 2022.

Krajem ožujka isplanirane su staze za osnovnu školu (5 KT) i za srednju školu (10 KT) te pripremljene startne liste prema primljenim popisima učenika, a 5. travnja 2023. Nikolina Šantić i Željko Belaj proveli su natjecanja u Garešnici.

Postavljeni su plakati „Orijentacija“ u školama i u Sportskoj dvorani te kontrolne točke na terenu. Prije starta svake skupine Nikolina je upoznala sudionike s kartom i pravilima natjecanja, nakon čega su učenicima podijeljeni čipovi. Srednjoškolcima je Nikolina održala 30-minutno predavanje o orijentacijskom sportu. Na startu je bila Nikolina, a ispis i obradu rezultata obavljao je Željko. Učenici osnovne škole natjecali su se od 9-10:30 sati, a učenici srednje škole od 10:30-12 sati.

Iz Osnovne škole Garešnica startalo je ukupno 55 učenika i 35 učenica te učiteljica Andreja. U želji da isprave pogreške koje su načinili u prvoj utrci, 31 sudionik je izrazio želju da stazu prođe ponovo, što im je i omogućeno. U pripremi i provedbi ovog treninga sudjelovale su učiteljice razredne nastave Andreja Kovač, Dubravka Panić, Vera Janeš Sušilović, Draženka Bajan i Ranka Mamić, asistentice Lorena Poljak, Anita Melec i Snježana Koren te učitelj TZK Nikica Katić. Proglašenja nije bilo, a rezultati su istog dana dostavljeni e-mailom učiteljici Andreji Kovač.

Osvrt na natjecanje i nekoliko fotografija pročitajte i pogledajte na stranicama 3.B OŠ Garešnica.

Iz Srednje škole „August Šenoa“ startalo je ukupno 14 učenika i 15 učenica. U pripremi i provedbi natjecanja sudjelovali su učitelji TZK Đurđica Salaj Leniček, Jozo Sušilović i Ivica Golubić. Na proglašenju su najboljima podijeljene medalje koje je škola osigurala za po troje najboljih u ženskoj i muškoj kategoriji, a skupljanje kontrola nakon natjecanja obavili su prof. Salaj Leniček i pobjednici natjecanja. Rezultati i fotografije koje je snimila Nikolina Šantić su istog dana dostavljeni profesorici Đurđici Salaj Leniček.

  • Proglašenje M

Karte s natjecanja možete pogledati i preuzeti ovdje:

o-karta SŠ August Šenoa Garešnica 2023 o-karta OŠ Garešnica 2023.

Nikolina & Željko

OK Bjelovar

Orijentacijski klub Bjelovar