SEE(M)OC na Durmitoru

 

Hrvatska reprezentacija u Orijentacijskom trčanju, čiji su dio i članovi Orijentacijskog kluba Bjelovar, Robert Orehoci i Antonija Orlić, nastupili su na SEEOCu (South East European Championships) koji se tokom prošlog vikenda održavao na području Žabljaka u Crnoj Gori.

Ekipa je u Žabljak došla nekoliko dana ranije te iskoristila priliku da se popne na najviši vrh Durmitora, uđe u Ledenu pećinu, kupi pivo koje se na planinu dostavlja konjem i očeliči se kupanjem u nekoliko planinskih rijeka i jezera.

Članovi OK Bjelovar su nastupili u svim disciplinama i sve utrke uspješno završili, Robert u M45 i Antonija u W21E kategoriji.

Posljednji dan se održavalo štafetno natjecanje koje je uključivalo po 3 osobe. Prvu izmjenu je trčao Edi Ocvirk iz OK Japetić, drugu Antonija i treću Robert koji je snažnim finišem savladao Rumunjku, te s 3 sekunde razlike doveo Hrvate do pobjede u najmlađoj veteranskoj MŽ35 kategoriji.

Statistika:
Pojedinačni rezultati:
Sprint – Robert 1. Antonija 9.
Middle – Robert 8. Antonija 15.
Long – Robert 2. Antonija 18.
Rashodi: 1boca medice, 2 boce orahovca, 2 boce pelinkovca, 4 kašete nikšićkog, 1/2 boce rakije užicane od gazdarice, 1/2 boce rakije otete rafterimana Tari.
Prihodi: 1 ženske gaće na točkice XL veličine (rođendanski poklon Robiju od OK Vihor), 3 zlatne medalje, 1 srebrna medalja, nemjerljivo iskustvo postati prvak Balkana.

Antonija