Dani otvorenih vrata udruga ’22

Ovogodišnje dane otvorenih vrata udruga Orijentacijski klub Bjelovar obilježio je s dva događanja: orijentacijskom utrkom u osnovnoj školi Veliko Trojstvo i pokaznom orijentacijskom utrkom u gradskom parku za vrijeme predstavljanja sportskih klubova u sklopu „Terezijane“.

„Vladine sportske igre“ u osnovnoj školi Veliko Trojstvo održavaju se u spomen na prerano preminulog učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Vladu Velimirovića, a jedna od zastupljenih sportskih disciplina je i orijentacijsko trčanje. Za ovu prigodu reambulirana je školska orijentacijska karta Veliko Trojstvo i načinjena jednostavnija staza s 5 kontrolnih točaka. U natjecanju je sudjelovao 61 učenik (i učenica) od 1.-4. razreda. Primijenjen je sustav SPORTident, tako da je svaki sudionik dobio ispis svojeg rezultata. Po dvoje najboljih iz svakog razreda nagrađeno je medaljama.

Natjecanje je održano 13. lipnja, a osim učiteljica razredne nastave u provedbi i organizaciji sudjelovali su Sanja Vranješević i Helena Kokan iz o.š. V. Trojstvo te Sanja Radočaj i Željko Belaj iz OK Bjelovar.

Školski sportski savez Bjelovara i Grad Bjelovar organizirali su 15. lipnja 2022. godine prvo predstavljanje sportskih klubova u sklopu “Terezijane”. Među brojnim sportskim klubovima sudjelovao je i Orijentacijski klub Bjelovar koji je pripremio pokaznu sprint utrku u parku na kojoj je sudjelovalo 19-toro učenika i učenica osnovnih škola. Za mjerenje vremena korišten je sustav SPORTident i svaki sudionik je dobio ispis svojega rezultata. Devet sudionika je utrku ponovilo.

U provedbi su sudjelovali članovi OK Bjelovar Milan Radočaj, Sanja Radočaj, Nikolina Šantić i Željko Belaj, a fotografije je snimio Željko Bukvić.

o-galerija.

OK Bjelovar

Orijentacijski klub Bjelovar