Sretni broj 13

U nedjelju je u organizaciji OK Brežice u istoimenom slovenskom gradu, a u sklopu slovenskog državnog prvenstva održano i PH u MIX štafeti. OKB je nastupio samo sa jednom ekipom u najjačoj MŽ21 kategoriji i u jakoj konkurenciji osvojio naslov prvaka Hrvatske, a ukupno i treće mjesto!

Kako je vrijeme prije starta bilo varljivo i kišovito, dosta se diskutiralo o odabiru prikladne obuće, a Robi je srećom nakon kraće krize shvatio da je ipak ponio ‘opremu’ za zagrijavanje 🙂 . Da bi stvar bila bolja, tek na pola puta do trka mi je Robi rekao da je trka ujedno i naše PH. Hrkljuš. Srećom, Petra je bila tu da me skulira na vrijeme 🙂

Iako su staze za naše prilike bile relativno dugačke, zbog ravnog terena i dinamičnih staza odvijala se prava drama. Organizator je odradio vrhunski posao, i skoro nije bilo dvije identične staze, te se tražila maksimalna koncentracija tokom cijele trke. Puno grananja jamčilo je dinamiku i neizvjesnost do samog kraja. Prvu izmjenu sam otrčao uz minimalne greške i Tonki predao oko 30 sekundi prednosti pred Kapelom. Olga i ona su vodile pravu bitku tokom cijele trke, i Robiju je ostalo svega 1 sekunda prednosti u zadnjoj izmjeni, koju je za Kapelu trčao Špiro. Srećom, Robi nas je poštedio kidanja živaca i na prolaznoj kontroli je imao dovoljno prednosti da rutinski privede posao kraju i klubu donese još jedan naslov prvaka 🙂 .

A zašto sretan broj 13? Pa jer je to (naravno) bio broj naše štafete 🙂

Trčao, pisao i skupio fotke: Vedran

OK Bjelovar

Orijentacijski klub Bjelovar