ORIJENTACIJSKO TRČANJE U OSNOVNOJ ŠKOLI MIRKA PEREŠA KAPELA

Na inicijativu profesora TZK Tomislava Pavića i uz podršku ravnateljice Ivane Ružman Faletar, 26. svibnja 2023. godine održana je orijentacijska utrka u osnovnoj školi Mirka Pereša Kapela. Naime, tog dana obilježava se Dan škole, a orijentacija je bila samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje su se u školi i oko nje odvijale tijekom dana.

Budući da je utrka bila namijenjena učenicima razredne nastave (1.-4. razred), postavljena je jednostavna staza od 5 kontrolnih točaka, a sudjelovali su učenici iz Kapele i područnih škola Donji Mosti, Gornje Sredice, Jabučeta, Jakopovac i Stari Skucani. Startalo je 48 učenika i 38 učenica, a kasnije im se je pridružilo 11 učenika i 10 učenica 5.-7. razreda koje je zainteresirao ovaj sport. Treba napomenuti da je svim učenicima ovo bio prvi susret s orijentacijskim trčanjem pa je, unatoč detaljnim uputama koje su dobili prije starta, bilo dosta pogrešaka. Mnogi su željeli ponoviti utrku pa im je to i omogućeno. Neki su prošli stazu dva, tri pa i četiri puta.

Proglašenja najboljih nije bilo, a rezultati su kreirani samo za internu uporabu.

Najkompletnije rezultate postigli su učenici iz Jabučete uz podršku učitelja Božidara Altusa, a sudjelovale su i učiteljice Jadranka Bet, Martina Falkenburger, Janja Martinec, Barbara Marković, Ksenija Fuček, Željka Fuček, Maja Bušić, Vlasta Jurković Drveni, Lidija Kristijan Kralj i Ljiljana Čavrag.

U provedbi natjecanja sudjelovali su članovi OK Bjelovar Milan Radočaj koji je obavljao poslove na startu i Željko Belaj koji je pripremio kartu i vršio obradu rezultata na cilju.

Na slici: Skupina natjecatelja na cilju (izvor: http://os-mperesa-kapela.skole.hr/)

OK Bjelovar

Orijentacijski klub Bjelovar